Is w website wel Google proof?

Datum:26-08-09  |  Tijd:10:40  |  Door: Sytze Mosselaar

Iedereen kent, gebruikt en vindt informatie met Google. De webgebruiker is nu een aantal jaren gewend aan de zoekgigant en de laatste tijd blijkt dat het zoekgedrag zich aan het veranderen is. Zo kwam ik onlangs een arikel tegen van Jakob Nielsen die ik jullie als webprofessionals niet wou onthouden.

Het artikel legt uit waarom bezoekers sneller uw website verlaten door Google. Kort samengevat;

Hoe eenvoudiger het is om plaatsen te vinden met goede informatie, des te moeilijker is het om bezoekers vast te houden op een individuele website. Vanuit de 'luiheid' die in een ieder van ons schuilt proberen we altijd zoveel mogelijk resultaat te behalen met zo weinig mogelijke inspanning. In de praktijk betekend dit dat een bezoeker steeds sneller de back-button van de browser zal gebruiken om verder te zoeken met Google, behalve als hij snel vindt wat hij wil of het idee krijgt dat hij het daar kan vinden.

Voorheen hoefden we ons er niet zo druk om te maken dat mensen weer gingen Googlen om een andere site te zoeken omdat die vaak verschrikkelijk was of het niet waarschijnlijk was dat je überhaupt een goed resultaat van Google terugkreeg. Die tijd is veranderd... Google geeft kwalitatief hoogwaardige zoekresultaten terug en vaak zijn er voor jou 10.000 andere zoekresultaten.

Een aantal mogelijke oplossingen hiervoor:

  • Ondersteun korte bezoeken op de site
  • Moedig bezoekers aan om terug te komen; bijvoorbeeld door een RSS of nieuwsbrief functionaliteit.
  • Zorg voor vindbaarheid bij de zoekmachines
  • Speel in op de onmiddelijke behoeftes van een bezoeker

Klik hier voor het gehele artikel

 

« Terug naar het overzicht van de artikelen

 

Over Sytze Mosselaar

#
Sytze is n van de oprichters van Imano Creatives en eindverantwoordelijke voor alle zaken die met usability of design te maken hebben.

Contactgegevens
telefoon   058 - 7501310
telefoon sytze@imano.nl
 

Interesse?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten? Of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Neem dan contact met ons op.

 

Contact

Imano Creatives
Vossepol 41
9231 HG Surhuisterveen
Postadres:
Vossepol 41
9231 HG Surhuisterveen
Telefoon: 0512 362760
E-mail: info@imano.nl
KvK: 01114834
Case: 

Meinders Groep

De opdracht

De Meinders-Groep is een echt Amsterdams familiebedrijf, waarvan de drie gebroeders Spierenburg en hun 38 medewerkers samen een hecht, zeer gemotiveerd team…


Lees meer over deze case »
Case: 

Dierenspeciaalzaak Yn'e Loads

De opdracht

Dierenspeciaalzaak Yn'e Loads uit Veenwouden is een winkel die naast diervoeding en -assesoires ook diverse soorten vogels in- en verkoopt. De opdrachtHet…


Lees meer over deze case »